BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Открита класна стая по „Горско и ловно стопанство“

Ученици от девети клас на специалността „Горско и ловно стопанство“, към Професионалната гимназия по селско  стопанство във Велики Преслав, днес проведоха урок в най-хубава класна стая на открито –  боровата гора до дворците на старата столица. Заместник директорът на ДГС-Преслав инж. Рина Димитрова беше подготвила и специални обозначителни табелки, като още в началото на урока деветокласниците бяха запознати с инициативата на ИАГ „Горска класна стая“.

По време на часа бъдещите горски научиха от инж. Гюнай Реджеб от РДГ-Шумен как се маркира, как се стопанисват горите на територията на териториалното поделение, видовете сечи, които се прилагат и техниката на маркиране. Учениците имаха възможност да разберат как се работи с jps, клупа и висотомер, като успяха много добре да окачествят избраните за сеч дървета.

Във втората част на занятието Гергана Димитрова от ДГС-Преслав обясни на деветокласниците защо горската сертификация е важна за стопанствата, фирмите и крайните ползватели на продуктите произведени от дърво.

„Това беше най-хубавият урок в „Горска класна стая“, защото започна с дъжд, но завърши със слънце, много усмивки и нови знания за гората“, коментира в края на часа инж. Рина Димитрова.

shumenonline.bg

 

 

 

Материалът Открита класна стая по „Горско и ловно стопанство“ е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!