BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оросяват и мият улиците

 

Общинското предприятие „Чистота“ продължава машинното оросяване на улиците в Шумен заради високите летни температури. Това е една от мерките за намаляване на запрашеността на въздуха. Оттам обявиха, че имат готовност да продължат  почистването и освежаването на уличните настилки до края на лятото, съобщават от пресцентъра на общината.

Две специализирани 8-кубикови миячни машини на предприятието обработват основните улици и булеварди в централната част и кварталите на града. Целта е едновременно с намаляване на запрашеността на въздуха и охлаждане на асфалта, което да го предпази от деформации в жегите. Машинното миене на дюзи позволява да се обхванат и по-голям брой улици в рамките на един работен ден. Там, където се налага, измиването ще става и с маркуч.

За обработването на улиците водоноските се зареждат с вода от собствен водоизточник, който се намира на входа на парка „Кьошковете“.

Материалът Оросяват и мият улиците е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!