BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Не на агресията, да на спорта!

Не на агресията, да на спорта!

В община Нови пазар местната управа заедно със спортен боен клуб намериха начин да се борят с агресията при децата.

Тази енергия се канализира като се тренира.

Участие взимат и Центърът за Обществена Подкрепа и Асоциация „ЕС-О-ЕС“ за жени и деца преживели насилие.

Насилието на улицата или в дома, с което е дълг на всеки един от нас да се борим и противодействаме.

Именно тази кампания е превенция към случващото се в страната и рефлектиращо в малките населени места отразяващо се на всяка семейна клетка, на всеки един от нас.

Не на агресията, да на спорта!

Именно тук трябва да проявим нашата гражданска активност с отговорност към децата и възрастните, с отговорност и личен пример трябва да участваме и подкрепяме такива инициативи.

Учители, настойници, родители и всеки, който е свидетел на насилие трябва да съдейства на Центърът за обществена подкрепа, а те от своя страна като медиатори заедно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни да се намесят активно.

Тук и органите на реда се включват активно до решаването на проблемите.

Истината е, че Илия Илиев и Валери Василев организираха Тренировъчен лагер под надслов „Не на агресията, да на спорта“ ще се проведе на 04-06.11.2022г в гр. Нови пазар. Съвместно между Българска Академия Реално Айкидо и СК „Ояма“, с което ще закрепим бойното си семейство.

Не на агресията, да на спорта!

Работата с децата не е само да ги научим да се защитават, а да ги възпитаме така, че с личен пример да показват на своите приятели, съученици и роднини, че трябва да бъдат добри.

Агресията ражда само агресия и отмъщението поражда само отмъщение както казват Историците за престъпността в историята назад във времето – кръвта не се измива с кръв.

Затова превенцията е важна важно е да се обясни на децата кое е правилно и кое не.

Треньорите беседват с децата и имат силни доверителни връзки, които са пътят по който минават тези възпитателни процеси. Илия Илиев и Валери Василев тясно взаимодействат с Психолози и хора компетентни по темата както в сферата на социалната така и в правораздавателната система.

Тесният контакт с родителите правят възпитанието на подрастващите този процес по-лек.

Тук е ролята и на общината, която подава ръка на спорта и така мотото „Не на агресията, да на спорта” е на стената на залата.Спортът възпитава в добродетели и морал, издига силата на духът и патриотизмът.

Каквото посеем това и ще пожънем, нека заедно посеем доброта и светлина в сърцата и душите на децата, нека посеем Любов към спорта, Родината и семейството, защото силните семейни клетки правят силната държава.

Не на агресията, да на спорта!

Единият от треньорите обяснява на децата „ако съм лош и ви ударя и вие ме ударите по-добри ли ще станете от мен”? Така е, личният пример е важен, но и ние родителите сме тези който трябва да го даваме?

Някой казват, че една птичка пролет не прави, аз ще им кажа, че един петел цяло село буди! Затова не трябва да събудим обществото за проблемът с домашното насилие, за проблемите с агресията при децата и да върнем в правилният път децата, защото нашите баби и дядовци, нашите родители изпълниха своят дълг сега ние сме на ред – длъжни сме пред идните поколения.

Община Нови пазар каза „не на агресията, да на спорта“, да ги подкрепим – длъжни сме!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!