BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На фестивал в Браила

Сдружение “Жива история” – Шумен.

Шуменското патриотично сдружение „Жива история“ ще участва в тридневния исторически фестивал „Владислав I“, който ще се проведе от 16 до 18 септември в румънския град Браила. Шуменските реконструктори ще представят военната история от Първото българско царство и ще пресъздадат български и византийски лагер.

Историческият фестивал „Владислав I“ се организира от Община Браила и културни институции от цяла Румъния. В програмата са включени поредица от събития като исторически възстановки, демонстрации, шествия, работилници и изложби, посветени на популяризирането на националната и местната история, както и на военните традиции.

Поканата за участие във фестивала бе получена в общинската администрация от побратимения град Браила. Участието на шуменските представители се осъществява с подкрепата на Община Шумен.

Момент от миналогодишния фестивал в Браила.

 

Материалът На фестивал в Браила е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!