BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Концерт „Музикални мостове“

„Музикални мостове“ е събитие, което обединява музиканти от цял свят. Немецът Винсент Грюгер с богата кариера като диригент в Румъния и японската пианистка Йоко Нагашима работят заедно с оркестъра на Симфониета – Шумен. Срещата ще се състои на 4 юли от 19:05 часа в зала “Проф. Венета Вичева”.

Концертната програма включва творби от виенските класици Моцарт и Бетовен. И докато Двадесетият клавирен концерт от Моцарт е добре познат в характерна за автора тоналност, то Бетовеновата увертюра “Създанията на Прометей” и Симфония № 8 рядко фигурират в афишите на оркестрите в България. Първото нещо, което ще забележи публиката, когато пристъпи в залата този четвъртък е необичайната подредба на струнните. Вместо виолончели, от дясната страна на диригента ще видите групата на втори цигулки. Учил история и диригентско майсторство в Германия, Винсент Грюгер помоли оркестрантите да разменят местата си, като по този начин балансът на звука е възможно най-близък до този на виенските композитори от края на XVIII век.

Билетите за концерта “Музикални мостове” са в продажба онлайн през entase.com, както на каса в Информационния център на Община Шумен. Касата работи всеки делничен ден от 15:00 до 18:00 часа.

shumenonline.bg

 

Материалът Концерт „Музикални мостове“ е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!