BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Христов посрещна шуменските информатици

Кметът проф. д-р Христо Христов прие изявени шуменски информатици от ППМГ „Нанчо Попович“ и Школа „А§Б“, водени от ръководителя си проф. д-р Бисерка Йовчева.

Той поздрави младежите и им благодари за ученолюбието, упоритостта и борбеността в завоюването на призови места в национални, европейски и световни олимпиади и състезания. „Вие сте наша гордост и пример за следване от младите хора. Благодаря ви, че разнасяте славата на града ни по света. Знам, че мнозина от вас ще предпочетат да продължат образованието си в световни университети и научни институти. Заръчвам ви:  образовайте се, учете се, трупайте опит, но се върнете в града ни, за да го направим заедно модерен и привлекателен за живот и творчество!“ – каза кметът.

В продължилия свободен разговор, младежите направиха много и интересни  предложения за организиране на събития и за подходяща иновативна среда за развитие на потенциала на изявените и даровити деца на Шумен. Те поискаха навременна информация за събитията в Общината, но през познатите им и ползвани информационни канали като Instagram и TikTok. Предложиха и увеличаване на финансираните от общината младежки инициативи и проекти, в направлението на високите технологии, „Защо не и шуменски технологичен парк?!“ попитаха информатиците.

В края на срещата, кметът поднесе плакет и благодарствено писмо на проф. д-р Бисерка Йовчева, а на шуменските шампиони – подаръци.

shumenonline.bg

Материалът Кметът Христов посрещна шуменските информатици е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!