BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът откри Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“

Кметът на Шумен проф. Христо Христов откри Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“, чийто домакин за трета поредна година е шуменският филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Професор Христов заяви пред участниците: „Вярвам, че в това състезание участват бъдещи акушерки и медицински сестри, които в сърцата си носят любов към хората и готовност да помагат. Това са качества, които не остаряват с времето“.

Гост на събитието беше и зам.-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ д-р Светослава Хайнова. Състезанието ще се проведе днес и утре 15 май, под патронажа на ректора на варненския Медицински университет проф. д-р Димитър Райков.

Бъдещите акушерки и медицински сестри ще демонстрират своите професионални умения и ще обменят ценен опит с колегите си. В надпреварата ще има и атрактивни моменти, а в програмата е предвидено провеждането на кръгла маса под надслов: „Ние сме бъдещето на професиите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. В Националното студентско състезание „ Учим, за да помагаме“ ще се включат и 38 преподаватели от медицински университети и други висши училища в страната.

shumenonline.bg

Материалът Кметът откри Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“ е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!