BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Шумен проф. Христо Христов посрещна Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“

Ансамбъл за народни песни и танци „Шумен“ беше удостоен със специалната награда в категория „Любителски танцови състави и ансамбли с възраст на участниците 13-18 години“ и се нареди в „Топ 10 Български танцов фолклор 2024“. Наградата се връчва за успешното представяне на състава на Националния конкурс за фолклорни танцови състави и ансамбли от Съюза на  българските музикални и танцови дейци. Събитието се проведе в зала 1 на Националния дворец на културата на 22 юни. Отличието се връчва за танца от тракийската фолклорна област „Наигра ли се, любе ле“ по музика на Георги Андреев и хореография на проф. Катя Кайрякова.

По този повод кметът на Шумен проф. Христо Христов лично поздрави танцьорите и техния главен художествен ръководител проф. Катя Кайрякова за достойното представянето на града ни на престижния форум. Пожела на ансамбъла „изяви на световните танцови сцени и заяви подкрепата на Община Шумен за бъдещите им творчески проекти“.

shumenonline.bg

Материалът Кметът на Шумен проф. Христо Христов посрещна Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“ е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!