BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кирил Петков в Шуменско: „Няма спасител. Да си свършим работата заедно!“

30 години различни политици идват и казват: „Ние ще ви спасим. Ние ще ви оправим. „Да си призная честно, когато първия път влязохме в политиката, и ние мислехме така – че ние ще бъдем хората, които ще спасят България. Оказа се, че проблемите са много големи и единственият начин да ги решим е да го направим всички заедно. Единственият начин да имаме различна България е да се обединим всички. Начинът е всеки от нас да поеме отговорност и да си каже: „От мен зависи, не от някой друг някъде там.“

С този призив съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков се обърна към гражданите във Велики Преслав, които го посрещнаха в града си, за да го чуят и да бъдат чути. Петков ги призова да убедят и своите близки и приятели, че именно от техните действия и от техния избор зависи в бъдещия парламент да бъде съставено правителство, което работи за истински европейски живот в България.

Съпредседателят на ПП опроверга широко разпространеното твърдение, че българите са индивидуалисти. „Няма много нации в света, където на празник цялото село се хваща ръка за ръка на хорото. Българският танц е хоро – танц, който се танцува от всички заедно. Така че това е в корените ни. Сега трябва да приложим тази идея и върху управлението на държавата“, каза Петков пред пълната зала във Велики Преслав.

Водачът на листата на ПП-ДБ акад. Николай Денков наблегна върху регионалните приоритети на коалицията. „Споразумението за изграждане на нов водопровод към Шумен беше подписано с Европейската комисия през 2014 г. Досега няма водопровод, защото фирмите не могат да се разберат коя да вземе парите. А защо няма отклонение към Велики Преслав? Защото става малко по-сложно и по-скъпо. А когато стане малко по-сложно и по-скъпо, може да се открадне по-малко. Така тази картина, която важи за цялата страна, засяга и вашия живот“, посочи акад. Денков. Той е убеден, че когато оправим болниците, училищата, университетите, пътищата, хората ще искат да се върнат и да живеят тук, както и той самият го е направил след години в чужбина, въпреки чудесните перспективи за развитие там. Защото страната ни е прекрасна.

Кирил Петков и акад. Николай Денков отговориха на множество въпроси за пенсиите, доходите, образованието, културата. След дискусията във Велики Преслав гостите се хванаха на хорото заедно с танцьорите от „Веселото хоро“ с ръководител Нина Денева.

В Шумен двамата лидери се поклониха както в Томбул джамия, така и в църквата „Св. Три Светители“. Те разговаряха и се снимаха с много хора в централната пешеходна зона на областния град. Централни теми бяха цените на храните, доходите, пенсиите. Как да си върнем децата от чужбина, питаха много от по-възрастните шуменци. „Няма спасител. Ние трябва да си свършим работата и то заедно“, обобщи Кирил Петков. В центъра на Шумен той дори получи подарък – домашна баница като знак на благодарност за ръста на доходите и пенсиите по време на краткото му управление миналата година.

В градската градина Петков и акад. Денков поговориха с майки за бъдещето на техните деца. Двамата поднесоха букети на паметника на Тодор Колев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър „Продължаваме промяната – Демократична България“

shumenonline.bg

Материалът Кирил Петков в Шуменско: „Няма спасител. Да си свършим работата заедно!“ е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!