BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Като звездите“

14-ото издание на Националния пътуващ фестивал за деца в неравностойно положение „Като звездите“ се провежда днес в зала „Арена Шумен“. Във форума участват над 200 деца от социални и образователни институции от цялата страна, които се представят с музикални, танцови изпълнения и рецитиране на стихотворения, съобщават от пресцентъра на общината.

Зам.-кметът по здравеопазване и социална политика Светлана Маркова приветства участниците. „Радвам се, че виждам толкова много деца, които ще се изявят и ще покажат своите таланти. Надявам се, че фестивалът ще се превърне в един празник, изпълнен с много веселие и хубави емоции. Пожелавам успех на всички“, каза Светлана Маркова. От името на организаторите тя получи благодарствена грамота и плакет за оказаната подкрепа от страна на Oбщина Шумен.

По време на откриването мажоретките от спортен клуб „Ритмик“ и танцьорите от Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“ поздравиха със свои изпълнения участниците и гостите на фестивала.

Фестивалът няма конкурсен характер. За всички участници са предвидени предметни награди, осигурени от спонсори. Целта на фестивала е да привлече общественото внимание към талантите на децата в неравностойно положение, да им осигури възможност за изява и да повиши социалната им адаптивност, за да преодолеят чувството на изолираност от обществото.

Националният фестивал за деца в неравностойно положение „Като звездите“ се организира от Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“, гр. Варна. Всяка година той се провежда в различни градове на страната. Тазгодишното 14-то издание е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, Министерството на културата и кмета на община Шумен Любомир Христов.

 

 

Материалът „Като звездите“ е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!