BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Карикатури с големи награди показва музеят във Велики Преслав

Произведения на известни български карикатуристи са изложени в археологическия музей на Велики Преслав, експозицията беше открита вчера. Изложбата представя карикатури на класици, доайени и съвременници, сред които и имената на Доньо Донев, Илия Бешков, Александър Божинов. Експозицията съдържа произведения, спечелили Голямата награда за карикатура от Биенале 2017, Наградата за карикатура на Министерството на здравеопазването на България от 2015 г. и голямата награда „Златен Езоп“ 2022.

Изложбата от подбрани творби е на Музея на хумора и сатирата в Габрово и беше открита от директора на АМ „Велики Преслав“ д-р Александър Горчев. Гости от града-домакин и млади хора от Шумен бяха дошли в музея на старата столица за представянето на експозицията. Тя ще остане в преславския музей до началото на септември.

shumenonline.bg

Материалът Карикатури с големи награди показва музеят във Велики Преслав е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!