BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Живи картини от сраженията на българската армия пресъздават край преславските старини

С развети знамена и изпълнение на националния химн започнаха военноисторическите възстановки на клуб „Традиция“ и патриотичните организации, пристигнали във Велики Преслав за отбелязване на 110 години от Междусъюзническата война и 111 години от Балканската война в рамките на Петия национален събор на дружеството.

С живи картини от сраженията на българската армия родолюбивите клубове пресъздадоха боевете при Чаталджа и Кресненската операция.

Декори и пиротехнически ефекти допринесоха за реалистични преживявания по време на изпълненията. Те продължават тази вечер от 19 часа с възстановката „Край Драва“ и утре от 11 часа с „Третият щурм при Плевен“. За посетители входът е свободен.

Освен пресъздаване на битки членовете на дружество „Традиция“ показват оръжия и снаряжение от началото на миналия век, военна техника, униформи и полева кухня.

shumenonline.bg

Материалът Живи картини от сраженията на българската армия пресъздават край преславските старини е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!