BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Да се връщат живи децата ни

“Разследването по самия случай, казвам го пред всички вас, за да е ясно, за да е точно и да нямате никакво присъствие, ако получим моето семейство и аз покана от главния прокурор за среща за промяна на разследването, аз ще я приема и ще направя така, правдата да възтържествува и всички вие по домовете си, когато чакате вашите деца, да знаете, че ще пристигнат живи и здрави.” Това заяви на лобното място на 22-годишната Светомира Станчева, където тази вечер излязоха на протест над 150 или повече души, баща й Анатолий Енчев.

Шуменци, повечето от които млади хора, излязоха на булеварда, където в сряда загина Светомира за да почетат паметта й и да изразят отношение към съмненията за опорочаване на разследването, предизвикани от низ от обстоятелства след самата катастрофа. “Ситроен Саксо”, в който беше Светомира беше пометен на кръговото до “Практикер” от “Волво ХС60”, управлявано от 18-годишния Жечко Кюркчиев. Първоначално полицията и прокуратурата обявиха, че дръгтестът на младежа е показал употребата на амфетамин, след което при гледане на мярката му за отклонение последва рязък обрат – в съдебна зала беше показана справка от ВМА – Варна, според която в биологичния материал на вече обвиняемия Кюркчиев няма следи от наркотици. След това също мистериозно на паркинг на МВР вещественото-доказателство по делото – Волвото се самозапали.

Материалът Да се връщат живи децата ни е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!