BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Да живеем екологично. Есе

25 писмени работи на ученици от градовете Шумен, Нови пазар, Търговище и Попово участваха в конкурса за научно есе на тема „Да живеем екологично“. Инициативата на шуменската екоинспекция се реализира в рамките на кампанията на Министерството на околната среда и водите „Младежи за околна среда“ и със съдействието на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

В научната надпревара успешно се представиха младежи от 10-и и 11-и клас от ППМГ „Нанчо Попович“ – град Шумен, СУ „Йоан Екзарх Български“ – град Шумен, СУ „Сава Доброплодни“ – град Шумен, ПГСАГ – град Шумен, СУ „Васил Левски“ – град Нови пазар, I СУ „Свети Седмочисленици“ – град Търговище, и ПГСС „Никола Пушкаров“ – град Попово. Конкурсът даде възможност на младите хора да изразят мнение по екологичните проблеми и да предложат решения за справяне с тях. Те представиха писмени работи по приоритетните теми на Програмата, като най-масово беше засегнат проблемът за ефективното управление на отпадъците в посока „нулеви отпадъци“.

Конкурсните работи бяха разгледани и оценени от комисия в състав – проф. д. х. н. Хр. Христов и доц. д-р Ал. Дойчинов – преподаватели в Шуменския университет, и С. Симеонов – гл. експерт в направление „Управление на отпадъците“ на РИОСВ – Шумен. Списък с победителите е публикуван на интернет страниците на екоинспекцията и университета. За всички участници са предвидени грамоти, за победителите – индивидуални награди за първо, второ и трето място, а за учебните заведения, класирали свои ученици на първите 6 места са изработени и ще бъдат монтирани декоративни съдове за събиране на пластмасови капачки. Научните есета ще бъдат публикувани в университетската медия https://unimedia.shu.bg/, секция България.

На 2 декември в информационния център на РИОСВ – Шумен ще се проведе официално награждаване и представяне на писмените работи на победителите.

Материалът Да живеем екологично. Есе е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!