BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В приемния ден на кмета: Улица от списъка асфалтирана наполовина

Включена в списъка за рехабилитация улица с пари от многомилионния заем се оказа асфалтирана наполовина. Асфалтът стигнал само за част от ул. „Брезник“, оплакаха се в приемния ден на кмета проф. Христо Христов живущи на улицата шуменци.

„Цялата улица е в дупки, изронен е асфалта. По тази улица не е правен никакъв ремонт, откакто е  асфалтирана през 1967 година. Улицата ни е в писъка за асфалтиране, но в тази част, в която живеем ние, асфалт не беше положен“, разказа Даринка Кръстева.

Проверка на кмета в плана по кредита показа, че улицата е заложена за изпълнение от ул. „Козлодуй“ до ул. „Петра“, а тогавашният Общински съвет го е одобрил. По каква причина, кой я е разделил на две и защо е асфалтирана само половината от нея не е ясно. В обявения от Община Шумен списък с улици за асфалтиране не е посочено, че ще бъде асфалтирана само част от нея, а посочената сума за рехабилитацията й е 55 465 лева.

Асфалтираната част от улицата

Кметът проф. Христо обеща неасфалтираната отсечка от улицата приоритетно ще бъде включена в списъка за текущи ремонти през тази година.

Представители на пенсионерски клуб №15 сигнализираха кмета за лошото състояние на сградата.

„Не можем да се събираме в клуба, защото се страхуваме да не стане нещастен случай. Сградата е опасна. Покривът тече, подът е от каратаван, който е прогнил“, описа плачевното състояние на пенсионерския клуб Кина Модева.

Градоначалникът се ангажира, докато текат ремонтните дейности, да им предоставят друго помещение за временно ползване. Като подходящо той предложи сграда общинска собственост в района на кв. „Гривица“.

Председателят на руски клуб „Славяни“ Тамара Стилиянова поиска от кмета да им разреши да отбележат Деня на Русия с инициатива по засаждане на дървета в определен от него район.

В приемния ден на кмета Пламен Пенев се оплака от изкоп по асфалтирана вече улица „Фридрих Енгелс“ в „Дивдядово“. Пътната настилка била разкопана от ВиК по проекта за довеждащия водопровод.

Живущи на ул. „Дедеагач“ №1 поискаха от градоначалника паркинг. Като подходящо пространство посочиха терен източно от блока им. Кметът пое ангажимент междублоковото пространство да бъде почистено и очъкалено.

shumenonline.bg

Материалът В приемния ден на кмета: Улица от списъка асфалтирана наполовина е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!