BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Във вихъра на Деси Добрева

Благодаря, Шумен! Благодаря на кмета Любомир Христов за поканата, поздравления за прекрасната организация! След тези думи Деси Добрева запя на откритата сцена заедно с публиката „Моя страна, моя България“.

Площадът на Шумен не е виждал толкова много хора през последните осем години, колкото събра в петъчната и съботна вечери фолклорният фестивал „Шумла“. Няма да броим посетителите, защото винаги ще се намерят хора, които да оспорят бройката. И не това е важно. Важно бе, че шуменци имаха нужда от такива качествени спектакли и подкрепиха с бурни аплодисменти снощи концерта на Мария Чакърдъкова и малките танцьори от шуменските ансамбли, а в съботната вечер аплодираха бурно невероятните изпълнения на Деси Добрева, която боса, в златна рокля като принцеса, наелектризираше с неудържимата си емоция и енергия публиката, която не спря да танцува заедно с нея.

Пред шуменци тя представи заедно с оркестър „Сандански брас“ спектакъла „Приказна нощ“, в който се включиха и танцьори от софийския ансамбъл „Гераци“. Деси Добрева покани и децата на сцената, с които заедно пяха и танцуваха, а после слезе сред публиката и пеейки поведе боса хорото.

Близо два часа шуменци се наслаждаваха на богатия топъл глас на певицата и на виртуозните изпълнения на музикантите от „Сандански брас“, а преминаването от един музикален стил към друг ставаше елегантно и почти незабелязано, което караше танцуващите бързо да сменят ритъма и стъпките. Заради бурните аплодисменти шуменци бяха възнаградени с няколко изпълнения, в които пяха заедно с Деси Добрева.

Преди концерта на Деси Добрева на сцената концерти изнесоха шуменските ансамбли „Мадара“ и „Гайтани“, които пристигнаха до откритата сцена с шествие от Градската градина до сградата на Община Шумен.

Утре, неделя, е последният ден на Фолклорния фестивал „Шумла“. Пред сградата на общината от 11,00 ч. ще започне Хоротеката – с участието на танцовите формации „Омая“, „Гайтани“ и „Шарена черга“. Хореографите са на ваше разположение. Елате да научите още някое хорце.

В 13,00 ч. е закриването на Фолклорния фестивал „Шумла“.

Материалът Във вихъра на Деси Добрева е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!