BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Комисия проверява асфалтираните с облигационния заем улици в Шумен

Комисия проверява асфалтираните с облигационния заем улици в Шумен


От Общината ще настояват за отстраняване на дефектите по определена технология
Експерти от Община Шумен ще направят оглед на улиците, асфалтираните през 2011 година, за които бяха дадени 12 милиона лева от изтегления облигационен заем. Това са отсечките, попаднали в първия етап на водния цикъл на Шумен. Те бяха разделени в 6 лота с по 8 улици.
Ремонтите тогава бяха направени от „Барс“ АД, „Хидрострой“ АД и „Пътища“ АД.ШуменСлед като се оправи времето тези улици ще бъдат проверени, ще се съставят протоколи и ще поискаме дефектите да бъдат отстранени, каза гл. експерт в дирекция „Устройство на теритoрията“ в Община Шумен Николай Ефтимов.
Той посочи, че гаранцията на различните лотове изтича между юни и декември тази година. Общината пък ще има претенции и към начините, по които ще се ремонтират улиците.
Гаранцията по 6-те лота за частична рехабилитация на уличната мрежа при първия воден цикъл е 250 хил. лева.
Със собствени средства пък Община Шумен ще ремонтира пешеходната зона от „Кристал“ към пощата, както и улици в града. Средствата за поддръжка и ремонт на уличната мрежа в града и населените места в общината в бюджета за 2017 година са 910 000 лева. В момента се разпределят средствата по различните параграфи и затова все още не мога да уточня за какви дейности по колко пари са предвидени.Ръководителят на проект ИСПА 2 Дарина Маринова обяви, че Община Шумен е освободила гаранцията на изпълнителите по проекта, тъй като няма основания тя повече да бъде задържана.
След обход на на участъците е преценено, че няма основания за по-нататъчно удължаване на срока за съобщаване на дефекти, каза тя и посочи, че от 20 декември м.г. тече гаранцията на обектите. Тя приключва на 3 юни 2018 г.
Източник: ДАРИК

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!