Facebook

Близо 300 данъчни декларации са подадени в НАП Шумен

Близо 300 данъчни декларации са подадени в НАП Шумен

294 декларации са подадено от началото на тазгодишната данъчна кампания до момента в офиса на НАП-Шумен. Близо 1/4 са пуснати по електронен път, а още толкова с персонален идентификационен код (ПИК). Това съобщиха от данъчната служба.

За първия месец на 2016 година са подадени 175 броя декларации, от които 42 са по електронен път и 26 с ПИК.

481 пък са декларациите за облагане с корпоративни данъци. Броят на документите приети с електронен подпис са 376.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите тази година изтича на 2 май, тъй като 30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден.

От НАП препоръчват хората да подават декларациите по електронен път.

От тази година данък върху доходите няма да се събира върху наградите, предоставени на ученици с изявени дарби за участие в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси. От 2017 година с данък върху доходите ще се облагат паричните и предметни печалби, получени от участие в игри, които не са хазартни по смисъла на Закона за хазарта, при които печалбата се определя на случаен принцип.

Във всички офиси на НАП до края на данъчната кампания на 2 май ще се работи с т.нар. плаващо работно време – без обедна почивка. В дните, когато изтичат сроковете, офисите ще работят докато има клиенти в салона за обслужване.

От НАП-Шумен посочват, че за 2016 година са приети 12 749 декларации за доходите на физическите лица от които 4 789 по електронен път или 37,56% от общо подадените.
Източник: ДАРИК

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!