BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

41 медицински сестри и акушерки положиха клетва

Под звуците на Gaudeamus igitur 41 дипломирани медицински сестри и акушерки, от първия си випуск, изпрати днес шуменският филиал на Медицински университет Варна. Това се случи днес на тържествена промоция в зала „Арена Шумен“.

Пред преизпълнената с гости зала общо 21 акушерки и 20 медицински сестри, сред които и двама мъже, получиха своите дипломите и положиха Хипократова клетва.

За приноса им, за издигане имиджа на специалността и учебното заведение, на отличниците – медицинските сестри Галина Стоянова, Боряна Карова и акушерката Айше Реджеб, ще бъдат връчени парични награди, грамоти и плакети.

„Преди четири години прекрачихме прага на филиал Шумен плахо и неуверено. През годините вървяхме с нашите преподаватели заедно по пътя на знанието и усвоявахме професията на медицинската сестра и акушерката – изключително важни, необходими и хуманни професии. Нашите преподаватели ни научиха да се грижим за пациентите с любов и техните близки. Знаем, че дейността на медицинската сестра и акушерката са неизменна част от чудото да спасяваш човешкия живот“, каза пред преизпълнената публика отличничката на първия випуск Галина Стоянова.

 

„Благодарим на нашите наставници. Усвоили професиите на медицинска сестра и акушерка до степен на изкуство. Подготвени сме и със сигурност ще напишем новата история на сестринската и акушерската професия. Благодарим на нашите семейства, които ни подкрепяха в трудните моменти. Щастливи сме, че днес сте тук и споделяте нашата радост. Успешна професионална реализация и на добър час“, пожела медицинска сестра Боряна Карова.

30 медицински сестри и акушерки от първокурсниците вече са професионално реализирани. 18 от тях са започнали работа в МБАЛ Шумен, две в КОЦ Шумен и още толкова в кардиологична болница „Мадара“. Останалите, успешно дипломирани сестри и акушерки, също работят по специалността си в други градове в страната – Варна, Добрич, Търговище и Разград, като нито една не е изявила желание да работи в чужбина. По време на следването си 4 от студентките станали майки, въпреки това успели да завършат.

Средният успех, с който завършват 4-годишното си обучение абсолвентите, е „Много добър“.

15 от дипломираните специалисти ще продължат обучението си, в Медицинския университет във Варна, в образователна квалификационна степен „Магистър“.

Церемонията, по връчване дипломите на първия випуск,  уважиха цялото ръководство на Медицински университет Варна, гости от филиалите в Плевен Русе, Велико Търново и Сливен, десетки обществени и партийни личности.

shumenonline.bg

 

Материалът 41 медицински сестри и акушерки положиха клетва е публикуван за пръв път на Shumen Online – Новини от Шумен и региона.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!