BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шуменските актьори обраха овациите на публиката на театралния фестивал в Браила

При огромен интерес премина световната премиера на спектакъла „Кафето Ви, г-н министър” от Хореа Гарбеа, съобщиха от ръководството на театъра в Шумен. Постановката бе представена от трупата на шуменския театър на сцената на театъра „Мария Филоти“ в румънския град Браила.
Актьорите от ДКТ „Васил Друмев“ гостуват в северната ни съседка в рамките на театралния фестивал „Дни и нощи на театъра в Браила“.

Сред зрителите в залата в театър „Мария Филоти“ в румънския град бяха Елиянка Михайлова, директор на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ в Министерство на културата на Република България и кметът на Браила Виорел Мариан Драгомир. В залата присъстваха и авторът на пиесата Хореа Гарбеа, както и Вероника Добрин, предишен директор на театър „Мария Филоти”.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!