BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четин Казак пред бизнес елита на Шумен: Общината трябва да подкрепя всяка бизнес инициатива

Кандидатът за кмет от ДПС Четин Казак се срещна с представители на бизнеса и сдружения, членуващи в Търговско-промишлената палата в Шумен. Той представи своята предизборна платформа – „Визия за ускорено развитие на община Шумен“. Основните приоритети в нея са: спешно и ускорено развитие на ВиК сектора в града и населените места на територията на общината, предприемане на ефективни мерки за своевременно изграждане на Пречиствателната станция за питейна вода в Шумен, приемане и реализация на Програма за преасфалтиране и рехабилитация на малките квартални улици, насърчаване и подкрепа на инвестициите. Предвидено е и възстановяване на минералния център в село Мараш, както и откупуване на уникалния исторически паметник на културата „Безистена“ от сегашните му собственици и превръщането му в Етнографски комплекс. В програмата се акцентира и на интензивна работа за развитие на зелената икономика – чист въздух, чиста енергия, чиста вода и чиста храна. В областта на спорта е заложено на утвърждаването на силен представителен футболен отбор на Шумен и възобновяване провеждането на ежегодното автомобилно рали „Стари столици“.
Членовете на Палатата посочиха като основни проблеми липсата на квалифицирана работна ръка, т.е. по-трудното намиране и задържане на кадри, както и качествата на човешкия капитал от гледна точка на специфични умения и образование, лошата инфраструктура в старата индустриална зона, липсата на електронно обслужване за бизнеса в общинската администрация и други.

Кандидатът за градоначалник предложи да се създаде програма за професионално обучение на територията на общината, в рамките на съществуващия закон. Целта на програмата, ще бъде да се намери механизъм за стажуване на ученици от професионалните гимназии в шуменски фирми и по този начин да намират по-лесно работа след дипломирането си.
„Общината трябва да бъде отворена за съдействие и подкрепа на всяка една частна бизнес инициатива, като създаде условия за облекчаване на услугите и цялостното административно обслужване на гражданите и бизнеса. Да не се ограничава само със създадената нова Индустриална зона, а да се потърсят възможности за реновиране и съживяване на старата зона“, заяви Четин Казак.
Като решение на останалите проблем той предложи административни облекчения за нови инвеститори, прозрачно и публично управление и подобряване на инфраструктурата.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!