BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четин Казак: За мен е огромна чест да бъда кандидатът за кмет на Шумен от ДПС

На официална церемония ДПС представи кандидата за кмет на Шумен Четин Казак, листата с за общински съветници и кандидатите за кметове на 10 кметства.
„Искам да споделя с Вас огромното си вълнение затова, че ми беше възложена задачата и отговорността от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган да бъде издигната моята кандидатура за кмет на община Шумен. Това за мен е огромна чест. След известно прекъсване, аз никога не заличих хубавите спомени от 8-те години с вас, когато бях народен представител оттук“, заяви в обръщението си към огромната аудитория кандидатът за кмет.
Предоставената възможност да участваме в управлението ни дава лостовете да решаваме проблемите на нашите избиратели, смята той. Шанс за решаване и на наболели проблеми в населените места.
Централното ръководство, председателят и почетният председател на ДПС предприеха един нестандартен ход на тези избори – да извадим неизползвания потенциал на града и общината, които досега по една или друга причина не са били усвоени, обяви Казак. По думите му Шумен заслужава ДПС да има много по-осезаемо присъствие в управлението и решаване на делата, които касаят интересите на хората.
Според него Движението разполага с подготвени и образовани кадри, с опит в управлението на населените места, държавната и местната администрация. И именно този потенциал може да бъде използван за едно по-добро управление на Общината в посока решаване на натрупани с години проблеми, които нито една общинска власт досега не е съумявала да реши.
Казак отбеляза, че ДПС е доказало, че може и работи за решаване на проблемите на хората. И неслучайно националният девиз за тези избори е „Власт за хората“. Това бил точният превод на думата „демокрация“. Акцентът е, че упълномощените от гражданите трябва да работят за гласувалите за тях.
„Ето, това е нашата заявка към всеки избирател – ние можем, ние знаем как да постигнем тази цел“, обяви кандидатът за кмет.

Той увери стотиците присъстващи в залата – членове, симпатизанти на ДПС, учредители и граждани, че ще бъде на тяхно разположение по време на цялата кампания. Както в населените места, така и в кварталите на града.
Поставената цел била да се спечели доверието на хората. И те да бъдат мотивирани да гласуват с бюлетината на ДПС – №55.
По време на срещите с гражданите Четин Казак ще представи своята визия за едно по-добро управление на града и общината. Затова ще му помогне опитът, който е натрупал през годините и с придобитото образование, с квалификациите по време на участието в националния парламент и държавната администрация. Както и с огромния международен опит.
Аз мисля, че съм готов и мога да направя така, че управлението на общината да се промени коренно, категоричен бе Казак. Целта е ясна – управлението да стане в помощ на нуждите и проблемите на гражданите. Това са водата, лошата инфраструктура и неусвоените дадености, около културно-историческото наследство. А ДПС има формулата за решаването им.
Той призова за общи усилия за изборна победа на 27 октомври.
„Г-н Казак е един достоен кандидат. Наш народен представител. Пожелавам му да отиде най-малкото на балотаж, а защо да нямаме и кмет“ попита риторично областният председател на ДПС Айсел Руфад. Тя възлага на общинската организация да работи по-активно за резултат не по-малко от 5 000 гласа с такъв сериозен отбор, в който е включен и общинският лидер Гюнай Тефиков. По думите й от шуменската структура има много, много какво да се желае….
Очакванията на депутата Хамид Хамид са „да бъде прескочен балотажа с кандидат, достоен даже за кмет на Париж, какъвто е Четин Казак“.
Той оцени висока неговата професионална експертиза и най-важното – човек по душа. Готов винаги да откликне на проблем, с решение да бъде полезен. Знае много и може много.
С водещия на шуменската листа, досегашният общински съветник Сунай Садък цифрата 8 съветници била напълно постижима.
Той припомни, че Движението е имало директори на дирекции в Общината, зам.-кметове, даже председател на Общински съвет, а вече е дошло времето да има и кмет.
„Когато вървя по главната улица на града, ме спират хора с пожелания „направете този избор, ще ви помогнем. Шумен заслужава достойно управление“, заяви зам.-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер. По думите й градът заслужава промяна в посока към по-добро при такъв огромен потенциал – човешки, интелектуален. Градът заслужава инфраструктура, която да бъде в полза на хората, градини и междублокови пространства, които да бъдат окосени , а не буренясали. А водата, която пият да не бъде лоша, категорична бе тя. По думите й градът трябва да си върне престижа – икономически, интелектуален, военен и университетски център, защото Шумен има история от много векове.
Тя отбеляза, че е важна ролята на един общински кмет, но той не може да управлява ефективно, ако я няма подкрепата на колективния орган – Общинският съвет.
Д-р Джафер постави задачата на ръководството на партията и на почетния председател Ахмед Доган – Шумен да направи интересна, креативна кампания, която да надгради над гласовете на ДПС с такъв изключително достоен кандидат, с френско възпитание и образование. Плюс за успеха му в дебатите с останалите кандидати за кмет.
Стана известен един любопитен детайл от биографията на кандидата на ДПС – той е учил медицина две години. След това продължава като стипендиант на почетния председател, за да развие в друго поприще своя потенциал.

„ДПС управлява в 40 общини. Отделно, почти в 100 общини кмет не може да бъде избран без Движението да има решаваща роля в неговия избор“, заяви зам.-председателят на парламентарната група Йордан Цонев. На втори тур ние винаги подкрепяме някой етнически българин, какъвто съм и аз. Отделно, ако единият кандидат е етнически турчин, всички сработват срещу него етническо гласуване. Все едно живеем в 19-и век“ отбеляза с неодобрение на тази стратегия той.
„Питам се, като православен християнин, чиято кариера – 20 години мина сред Вас, за което съм благодарен на Всевишния и хората, кое ви кара, братя и сестри християни , етнически българи да гласувате етнически. Кое? Патриотизмът ли? Но той не позволява да се разделя нацията по етнически и религиозен принцип“, категоричен бе депутатът. И припомни думите на Левски „В нашата чиста и свята република ще живеем заедно българи, турци и арменци“. Това е патриотизмът, лаконичен бе Цонев.
Той отхвърля тезата на лъжеполитици, че етническият вот е полезен за България. Напротив, много лоша и вредна работа, отбеляза политикът. И припомни, че етническото и религиозното разделение носи само мъка, страдание, кръв и сълзи. А обединението, където го има – просперитет.
Според народния представител няма никакво основание да се гласува по този принцип.
„Съвсем отговорно заявявам, че ДПС е най-българската партия, а не внушенията – турска партия“, обяви той.
Аргументите му – при размирни и опасни времена на Балканите, ДПС осигури етническия мир и мирния преход на България. Именно почетният председател д-р Ахмед Доган е начертал евроатлантическото бъдеще на България.
Цонев смята, че Шумен може да има етнически турчин за кмет. При положение, че има толкова много достойнства в сравнение с 12- те кандидати.
„След като преди години Америка загърби предразсъдъците и избра Барак Хюсеин Обама, аз ви призовавам да изберете Четин Хюсеин Казак“, завърши Цонев.
„ДПС остана единствената политическа партия, която защитава правата и свободите на българските граждани. Както държавата и държавността, но продължава да е единствената политическа формация, която мисли за нашето бъдеще“, заяви зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.
Днес Движението издига 100 кандидат-кметове на общини, издига и 184 съветнически листи. Това е индикация за географското разширение на ДПС, съобщи с удовлетворение лидерът. По думите му свидетели сме и на нарастващото доверие към партията.
А от предстоящите избори зависи и следващото правителство на България. Политическата карта на страната след 27 октомври ще бъде съвсем друга. Промяната неизбежно ще доведе до извънредни избори.
Ахмедов изрази пълната подкрепа на Централния предизборен лъч за кандидата за кмет на Шумен, кметове на кметства и съветническа листа.
Той съобщи че Централният предизборен щаб е назначил Христо Бисеров за координатор в община Шумен. И това било сигнал, че тази община е много важна за партията.
Зам.-председателят очаква на този вот да бъде достигнат максимума.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!