BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четвъртокласници твориха коледни картички

Четвъртокласници от Шумен изработиха коледни картички за всички дирекции на природни паркове и за горските служители. Децата са от клубовете „Природни науки 1“ и „Природни науки 2“ от групите за занимания по интереси при СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Това е поредна инициатива на клубовете и горските педагози от Природен парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие.

С малчуганите вече са проведени няколко урока за гората, а при последната съвместна среща учениците научиха кои са природните паркове в България, в кои региони на страната се намират и каква е дейността им. Изработените картички ще бъдат изпратени до всички дирекции на паркове, до Изпълнителната агенция по горите и институциите, които са свързани с опазването на горите и дивата природа.

Горските педагози благодариха на четвъртокласниците и техните ръководители за проявената отзивчивост и сръчност. Децата получиха стенен календар със снимки на защитените хищни прици в природните паркове в България.

През последните два месеца над 450 деца са участвали в уроците „Зима в гората“. Занимания се проведоха в различни уилища и детски градини в Шумен, Нови пазар и Смядово.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!