BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цената на водата и шефът на ВиК остават същите, Илиев обeща 3,40 за кубик вода

Илиян Илиев остава шеф на ВиК Шумен, цената на водата от 3,40 лв. за кубик също остава без промяна. Това съобщи днес на пресконференция пред журналисти самият Илиян Илиев.

„Желанието на Обшина Шумен е да остана аз, такова е и моето желание“, заяви Илиев. Той бе категоричен, че увеличение на цената на водата в Шумен през 2020 г. няма да има, въпреки предложението на КЕВР тя да стане 3,52 лв. за кубик.

„Ще увеличим събираемостта на задълженията, които имат гражданите. Едва тогава ще направим разчет и ще решим дали има нужда или не от повишаване на цената“, допълни Илиев.

Припомняме, че след подадена жалба от кмета на Шумен Любомир Христов, съдът спря вписването на избраната за временно изпълняващ длъжността управител на дружеството Жанета Панайотова. Въпреки, че Илиев без ибран за шеф на ВиК Перник, към днешна дата той продължава да е вписан в търговския регистър като управител на шуменското ВиК.

Кой ще поеме кризата в Перник ще реши държавата, като има вариант Илиев да помага за разрешаването на водната криза, но ще остане да управлява ВиК Шумен.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!