BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от Нови пазар гостуваха в РИОСВ-Шумен

Залесяват нова гора във Велики Преслав

13.11.2019

20 деца от 5 – ти и 6 – ти клас от кръжоците по „Предприемачество“ и „Физични, химични явления и биологични процеси“ на СУ „В. Левски“ в Нови пазар посетиха информационния център на РИОСВ. Експертите запознаха учениците с  дейността си и им представиха образователен филм за разделното събиране на отпадъци и процесите в рециклирането. Филмът „От нищо-нещо“ разпали любопитството и последва екологична дискусия за опазването на околната среда и възможностите за намаляване на отпадъците. Вниманието на децата беше провокирано още и от клипове на спасени животни и птици. Не закъсняха въпросите какво да правим с животно в беда и отговори, какви действия да предприемем, за да спасим пострадало диво животно.

Експертите подариха на малчуганите живо дърво, за да прехвърлят и затвърдят наученото в реална среда, с грижа за природата.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!