BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ути превърна Празника на кюфтето в Драгоево в кулинарна фиеста (снимки)

Обичаният телевизионен водещ Ути Бъчваров покори публиката и любителите на добрата кухня с виртуозно кулинарно шоу в центъра на Драгоево. Актьорът готвач бе гост на първия Празник на кюфтето, който се проведе в селото.

Стотици наблюдаваха кулинарната демонстрация на Ути, който приготви свинско филе с гъби и лук. За вкусното блюдо майсторът използва близо 10 килограма свинско контрафиле, половин килограм чисто масло, около 2 килограма гъби и близо килограм лук. Атрактивният майстор превърна публиката в част от шоуто.

Празникът премина по мотото „Кюфте от какво ли не“. Ути Бъчваров бе и жури в надпреварата за майсторски кюфтета. Бяха връчени награди в три категории. За кюфте без месо призът грабнаха самодейците от читалището в квартал „Кирково“ на Велики Преслав. Те спечелиха наградата с кюфте от цвекло. В раздела „Кюфте, което опитваме за първи път“ призът отиде за майсторите от село Дибич, които представиха кюфтета от охлюви.

Цар на празника обаче стана класическото пържено кюфте на кулинарите от село Кочово.
Победителите получиха грамоти, предметни и парични награди.

За най-изобилни щандове с грамоти бяха отличени самодейците от селата Радко Димитриево, Ивански и Васил Друмев.
С грамоти за участие бяха отличени още децата от училище „Св. Св. Кирил и Методий“, танцова формация „Усмивките“ и самодейците от селата Хан Крум и Осмар.
В празника днес с кулинарни щандове се включиха над 15 читалища от Шуменско. Сред кулинарните изкушения имаше още кюфтета от ориз, картофи, нахут, спанак, риба, хайвер и различни видове месо.

Специален гост на празника бе народният певец Денислав Кехайов, а на сцената на празника се изявиха над 15 самодейни състава от региона.
Първото издание на Празника на кюфтето е част от фолклорния фестивал „Драгоево пее и танцува“. Кулинарната фиеста се посвещава и на Петковден и храмовия празник на църквата в селото „Св. Петка“.
Празникът на кюфтето събра на селския мегдан стотици жители и гости на Драгоево.

Под щедрите лъчи на октомврийското слънце присъстващите извиха три ката хоро.
В края на празника бяха раздадени и грамоти и предметни награди на най-добрите местни майстори на червени и бели вина.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!