BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Улица във Велики Преслав грейна обновена с половин милион лева

Завърши цялостната рехабилитация на улица „Борис Спиров” във Велики Преслав. За първия етап на ремонтните дейности общината задели близо 500 хиляди лева от собствени приходи. Обновеният участък, който е важна транспортна връзка, е с дължина малко над един километър. „Преди полагането на нова асфалтова настилка, са извършени дейности по смяна на подземната ВиК инфраструктура, в това число и изграждане на нови водопроводни отклонения към жилищните, обществените сгради и търговските обекти”, каза кметът на община Велики Преслав д-р Александър Горчев.

В района на ремонтирания участък от улица „Борис Спиров” са подменени тротоарите, положена е нова пътна маркировка. Обхватът на зоната за паркиране е разширен, обособени са и повече места за таксиметровите автомобили. Благоустрояването в района на ул. „Борис Спиров” ще продължи с оформяне на зелените пространства, където ще бъдат засети фиданки и различни видове цветя, подходящи градска среда.
В момента се изпълнява и проект за цялостна рехабилитация на улиците „Отец Паисий” и „Йоан Екзарх” в град Велики Преслав. Общата стойност е близо 584 хиляди лева, като фирмата-изпълнител ще приключи работа в рамките на три месеца.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!