BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличава се риска от пожари в горските територии

Високите температури и засушаването през последните месеци увеличават риска от пожари в горските територии. От ДГС-Шумен напомнят, че не трябва да се пали огън извън определените места, не трябва да се изхвърлят незагасени цигари, недопустими са запалвания на сухи треви, защото особено при силен вятър пожарите се разпространяват бързо и обхващат големи територии.

От стопанството благодарят на всички граждани, които подават сигнали към телефон 112, когато станат свидетели на пожари или бракониерски набези в горите. Служителите на териториалното поделение се надяват и занапред шуменци да помагат на горските и огнеборците, за да може пожарите да бъдат погасявани преди да са обхванали големи площи.
Два пожара са регистрирани от началото на годината до момента на територията на ДГС-Шумен, а за миналата година те са 5, като са опожарени 171 декара в близост до селата Благово, Велино, Лозево, Кладенец и Черенча. При пожара край Благово бяха засегнати 70 декара иглолистна гора. По-късно дърветата на 50 декара от опожарената площ изсъхнаха. Теренът ще бъде презалесен с широколистни видове.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!