BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима шуменци в инфекциозно, двама са с оплаквания /обновена/

Трима шуменци, завърнали се от изложение в Милано, Италия са настанени в инфекциозно отделение в МБАЛ Шумен. Това съобщи току що пред журналисти директорът на болницата д-р Димитър Костов.

Пациентите са  момиче на 20 г., момче на 23 г., и пътувала с тях жена, които се върнали в България на 23 февруари.

Двамата младежи сами потърсили помощ в Спешното отделение снощи около 20.00 ч. Пред медиците младежът обяснил, че получил треска, измерена му е температура  37.8 градуса. Момичето се оплакало от парене в очите, носа и гърлото, както и отпадналост.

Поради съмнения за коронавирус двамата са приети и настанени в изолатора на Спешното отделение. Здравните инспектори от РЗИ Шумен са извършили обследване на контактните лица. От пациентите са взети материали за изследване, които са изпратени в София. Резултатите, които ще потвърдят или отхвърлят съмненията за коронавирус, ще бъдат готови най-късно в петък. Втората жена е била издирена, въпреки че била без оплаквания, също е настанена в болницата.

„Дори и резултатите да са отрицателни, това не означава, че няма заболяване или инкубационен период. При отрицателни проби ще бъдат взети втори такива. Към момента пациентите са без температура, в добро общо състояние и без опалквания, но са изолирани в отделни болнични стаи“, успокои д-р Костов.

Пациентите се лекуват с противовирусни медикаменти, прилагащи се при лечение на грип.

Тримата пациенти се придвижили до Италия и обратно в България с автомобил.

Междувременно фирмата, в която са работили, вече е предприела мерки по дезинфекция.

Шуменската болница има необходимите предпазни средства и е в готовност да окаже помощ на пациенти със съмптоми на коронавирус.

shumenonline. bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!