BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тимът на ОД на МВР – Шумен със „сребро“ от националния конкурс „Пътен полицай на годината“

Второ място завоюва отборът на ОД на МВР – Шумен на 27-то издание на конкурса „Пътен полицай“, който се проведе в Плевен.

Нашият тим бе представен от Йордан Жеков и Николай Николов, които спечелиха 663 точки в генералното отборно класиране, само с две точки по-малко от отличниците от Добрич. Йордан Жеков в индивидуално класиране е 7-и, Николай Николов зае 10-о място.
Йоана Йорданова е първа на теста по долекарска помощ.
Трети остана тимът на Перник.
Конкурсът „Пътен полицай на годината“ има вече 27-годишна история. В него младши автоконтрольори се състезават в дисциплините – теоретичен изпит по специализирана подготовка, стрелба с пистолет, оказване на първа долекарска помощ, майсторско управление на мотоциклет и управление на автомобил. В тазгодишното издание участваха 64 състезатели – 29 отбора мъже, по двама участника от всички областни дирекции, като дирекцията домакин участва с два отбора и 6 жени от 5 областни дирекции.
Старт на конкурса даде лично министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Всяка година пътни полицаи се събират на подобно състезание, за да покажат на какво са способни. Те трябва да са изключително добре подготвени, защото екипите им са първите, които се отзовават при произшествие на пътя и от техните действия могат да зависят и животи, каза в словото си още министърът. „В условията на едно такова състезание може да се направи един преглед на готовността им, а аз съм убеден, че тя е на високо ниво“, заяви Младен Маринов при откриването на конкурса.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!