BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С работилница за пейки отбелязват една година от създаването на Младежката сфера

Градска среда, изобразително изкуство и литература се срещнаха днес в Шумен в работилницата за пейки. Инициативата е на Общинския младежки съвет в града и е посветена на една година от откриването на Младежката сфера.

В пространството пред съоръжението младежи от Шумен майсторят пейки от палети и дървени плоскости. Всяка пейка ще бъде изрисувана с любим герой от литературно произведение или ще се сдобие с цитат от книга на български автор.

Материалите са осигурени от Община Шумен.
„Днешната инициатива цели да насърчи младите хора към четенето. В много малко градове младежите имат такова алтернативно пространство за срещи и събития. Въпреки вандалските посегателства Младежката сфера оцеля“, разказа една от инициаторките на проявата Димана Стоянова. Тя не скри разочарованието си от факта, че през тази една година много от книгите в Младежката сфера са унищожени, разбито е пианото, а някой е повредил дори стария телевизор. Това обаче няма да откаже младежите да съхранят пространството.
Работилницата за пейки ще продължи до 16.30.
От 19 часа е концертът посветен също на годишнината на Младежката сфера. В него ще участват танцовите формации Emotion, Танцувалня и Wow, група No more many more, рапърите MishMash и Lonk и поп певицата Кристиана Атанасова. Ще бъде представена и мини фото изложба със снимки от изграждането на сферата и събитията, които са се провели през годината.

Припомняме, че Младежката сфера в Шумен бе създадена през миналата година от група ентусиасти от Общинския младежки съвет и Love2 Design. Техните усилия бяха подкрепени и от Община Шумен. Сферата бе открита на 21 септември с концерт.
Арт пространството се намира в градинката до Безистена и се превърна в място за културни сбирки на хора от всички възрасти, почитатели на изкуствата.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!