BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сигнал и срещу кмета на Мараш

В Общинска избирателна комисия Шумен е постъпил сигнал от Председателя на Общински съвет-Шумен, който е изготвен във връзка с постъпил сигнал, в който твърди, че кметът на кметство село Мараш – Красимира Спасова Минкова е вписана като член на управителния съвет на ПОТРЕБИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ „СЪЗНАНИЕ“. Това съобщиха от ОИК Шумен.

Вписването й е в противоречие със ЗМСМА. Към сигнала са приложени разпечатка от интернет страницата на Агенция по вписванията – Търговски регистър по партидата на ПОТРЕБИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ „СЪЗНАНИЕ“. В сигнала се иска ОИК Шумен да предприеме всички действия за установяване на обективната истина, с оглед потенциална възможност за възникване на конфликт на интереси при изпълнението на длъжността от избрания за кмет на кметство село Мараш- Красимира Спасова Минкова.

След извършена справка ОИК Шумен установили, че към 25-ти февруари Красимира Спасова Минкова действително е вписана като член на управителния съвет на ПОТРЕБИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ „СЪЗНАНИЕ“. Въпреки извършената справка, ОИК Шумен следва да изиска от Агенция по вписванията Търговски регистър и Регистър на юридическите лица с нестопанска цел, информация за вписванията по партидата на ПОТРЕБИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ „СЪЗНАНИЕ“.

Съобразно изискванията на  ЗМСМА, в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати, съответно от приемането на Решението на Общински съвет, лице, което при избирането му за кмет заема длъжност или осъществява дейност, предприема необходимите действия за прекратяване на дейността и/или за освобождаването му от заеманата длъжност и уведомява писмено за това председателя на Общинския съвет и Общинската избирателна комисия.

ОИК Шумен констатира, след справка във входящия регистър на комисията, че  не е уведомена в законния срок от Красимира Спасова Минкова за изпълнение на изискванията на по ЗМСМА.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!