BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ръст на заболелите от грип, варицела и ухапаните от кучета

78 са случаите на заболели от остри респираторни заболявания в Шуменска област, в сравнение с изминалия период, когато са били 29. Това съобщават от Регионаланата здравна инспекция в Шумен.

Наблюдава се и ръст на заболелите от варицела – 23-ма души, в сравнение с предходния отчетен период случите са се увеличили с 8.  19 от регистрираните случаи са в Шумен, 2 в Нови пазар и по 1 в Смядово и село Осеновец.

Увеличение се наблюдава и при ухапаните от бездомни кучета, които за отчетения период са 4 – 3-ма от тях в Шумен и 1 в село Коньовец.

Общо  127 случая на остри заразни заболявания срещу 68 случая за предходната седмица отчитат от инспекцията. От тях 78  са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 29 за предходната седмица. Регистрираните случаи на ентероколити са 13 на брой – 6 в Шумен, 2 във Върбица и по 1 във Велики Преслав и селата Ивански, Пет могили, Църквица, Вълнари. 4-ма са заболели от вирусен хепатит – 2 случая в Смядово и по 1 във Върбица и село Друмево.

Единични са случаите на ротавирусен гастроентерит – град Нови пазар, салмонелоза – Шумен, дизентерия – село Ивански, скарлатина– Върбица и ламблиоза – село Кочово.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!