BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Роднина на кандидат за кмет от ДПС бе пребит от активист на ДОСТ

62-годишен мъж от село Студеница, община Хитрино е бил нападнат и пребит от кандидат за общински съветник на коалиция ДОСТ/БЗНС. Побоят е извършен след предизборна среща с участието на кандидата за кмет на Хитрино, на селото и кандидати за общински съветници в сватбената зала в населеното място.
В жалби до Областна дирекция на МВР Шумен, Районна прокуратура потърпевшият Себайдин Халим описва инцидента. Копие е изпратено и до Главния секретар на МВР.

„Около 23.00 часа на 12 октомври без да дам никакъв повод бях нападнат и пребит от кандидата за общински съветник от партия „ДОСТ“ в община Хитрино Исмет Ибрям от село Студеница и сина му Исмаил Исмаил. Съборен бях на земята, нанесоха ми множество удари по цялото тяло, в областта на главата и лицето. Имам избити зъби“, пише в жалба, предоставена и на 24shumen.com пострадалият Себайдин Халим.
Докато ме удряха чувах викове, закани и предупреждения за кого да гласувам, както и да внимавам какви шапки нося на главата си, е записано в документа.
Пострадалият моли за образуване на проверка по представената жалба и след установяване на описаните факти да бъде образувано наказателно производство срещу двамата нападатели. Той е вуйчо на кандидата за кмет от ПП ДПС Билгин Бакиев.
Халим си е извадил медицинско свидетелство от съдебния лекар при МБАЛ Шумен.
Д-р Владимир Владов е констатирал след преглед множество кръвонасядания, охлузвания, огнища на травматичен оток в областта на главата и шията. Липса на третия зъб горе вдясно. Охлузвания по лявото бедро.
„Преди инцидента се скарахме с бащата и сина му. Най-вероятно заради шапката, която носех. Нахвърлиха се върху мен и ме пребиха“, сподели Халим. Той още не може да дойде на себе си от шока, който преживял. Според негови близки биячите са го съборили на земята и скачали върху него. Това става пред очите на присъствали на събранието.
Местни хора поясняват, че пребитият и насилниците са били роднини.
„Не се учудвам от тази история, свързана с много насилие. При срещите ни с жители от населени места в община Хитрино усетих, чете изпитват страх от тези лица, които посочва господинът в жалбата си. Тук страхът е нещо обичайно, за съжаление. Тъжно, е че в 21 век, политици, които се мислят за царе, феодали, дерибеи имат претенции отново да се кандидатират и да управляват тази община“, е коментарът на народния представител Хамид Хамид.
Той очаква правоохранителните органи да извършат съответните действия и да не се потули случая.
„Насилието в случая аз определям като енергия на отчаянието на удавника. Тълкувам го и като битка за оцеляване, недопустима за 21 век“, заяви областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфад.
Потърсихме и коментара на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил.
„Нищо не зная за инцидента. От вас научавам. Присъствах на срещата, но си тръгнах. Ще проверя какво е станало“, заяви той.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!