BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекордьори на пътя: Солени глоби са 4-ма шофьори

1401 са установените нарушения на скоростните режими по време на проведената едноседмична акция за контрол на скоростта в област Шумен. Най-много са засечените нарушители на територията на РУ- Шумен – 985. Служители на сектор „Пътна полиция“ за заснели 921 клипа с преносимата камера, други 64 нарушения били „запечатани“ от стационарната камера. В населено място са засечени 558 нарушители, а извън населено място нарушенията са 427. На територията на РУ- Нови пазар са установени 238 нарушения на скоростта, като 147 от тях са в населено място, а 91 извън рамките на населените места.  Полицейски служители от РУ- Велики Преслав са установили 116 нарушения, като 110 от тях са били извън населено място. На територията на РУ- Каолиново са засечени 62 нарушители- всички в населено място.  По време на извършените проверки за неплатени глоби са отнети 19 свидетелства за управление на моторни превозни средства, връчени на водачи са 94 електронни фиша и шест на пътници в превозните средства.

Най-високата засечена скорост по време на операцията извън населено място е 129 км/ час при ограничение от 60 км/ час. Нарушението е установено в посока към гр. Търговище, където е въведена временна организация. Водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация е превишил двойно максимално разрешената скорост, за което му е издаден електронен фиш, глобата по който е 700 лева.

В населено място „рекордът“ за най-висока скорост е поставил водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация. На 19 май е преминал през село Радко Димитриево със 108 км/ час при разрешена максимална скорост за населено място 50 км/ час. Освен парична глоба в размер на 700 лева свидетелството му за управление ще бъде отнето за срок от 6 месеца. В село Радко Димитриево бил засечен водач на лек автомобил Опел със софийска регистрация, който се движил с 107 км/ час при ограничение на скоростта от 50 км/ час. Водачът ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 6 месеца и ще му бъде наложена глоба в размер на 700 лева. Без шофьорска книжка за шест месеца ще остане и водач на лек автомобил  БМВ  със шуменска регистрация, който бил засечен на ул.“Софийско шосе“ в Шумен да управлява със 104 км/ час при разрешени 50.

По данни на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- Шумен най- много са водачите, които са нарушили максимално позволената скорост  с между 11 и 20 км/ час.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!