BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разместване на местата довело до гафа ВМРО да „гласува“ за ДПС

Разместване на местата на общинските съвтеници, което трябвало да бъде направено между двете сесии, е причината за гафа при гласуването за членове на постоянните комисии към Общински съвет Шумен. Това стана ясно по време на провелото се днес заседание на Правна комисия.

Припомняме, че на проведените консултации миналата седмица общинският съветник от „БСП за България“ адвокат Веселин Пенчев съобщи за фрапиращи разминавания при провелото се гласуване за членове на постоянните комисии, на последната сесия на местния парламент. От разпечатката се вижда, че при гласуването за членове на Бюджетна комисия съветникът от ВМРО Деан Станчев гласувал против колегата си от ДПС Сунай Садък, а в разпечатката гласът му бил отразен със „за“.  При избора за членове за комисията по ТРСУ Деан Станчев гласувал против Генай Тефиков от ДПС, а в разпечатката гласът му отново бил отчетен като „за“.

„Не знам как колегите от някои партии биха погледнали избирателите си, като видят как са гласували. Очевидно фактите не отговарят на действителния вот. Ако утре някой влезе в архива на Общинския съвет и ще види, че избирателите на ВМРО в Шумен подкрепят ДПС, което няма да отговаря на действителността“, каза Пенчев и поиска анулиране на избора на членове на постоянните комисии.

Разместването на местата в залата се правело и на компютър, на две места в системата, като на второто място това било проуснато да бъде направено. Така  при гласуването вотът на 12 от общинските съвтеници се отразил като вот на други общински съветници.

„Това разместване не води до промяна на общия  вот“, заяви председателят на Общинския съвет Красимир Минчев и изрази опасения, че касирането на проведените избори значително би забавило работата на Общинския съвет.

В крайна сметка  комисията отхвърли предложението за нов избор на членове и, с 4 гласа „за“, 2 въздържали се и без против, взе решение да коригира разминаванията с констативен протокол.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!