BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

При съседите: Съдят баща и син за убийство на съсед

75-годишният Благой А. и 43-годишният му син Младен са предадени на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за убийството на техен съсед. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление извършено в съучастие. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
Между баща и син и жертвата – техния съсед Димитър Й., който живеел във фургон в съседен парцел, от години съществувала вражда и нетърпимост. Пострадалият пиел, не работел, често се разхождал гол из имота си, за да дразни Благой, и уринирал срещу него. Взаимната неприязън между 75-годишния подсъдим и жертвата ескалирала понякога. Така на 23 септември 2016 г. Благой ударил в главата Димитър и го пробол с металната част на вила в лявата ръка.
На 20 юли 2019 г. пострадалият Димитър отишъл в заведение в центъра на селото, където прекарвал голяма част от времето си като безработен. Често съселяните му го черпели с алкохол, както се случило и този ден. Мъжът изпил три бири, после продължил на ракия и заспал на масата. Негов познат го събудил в късния следобед и го отвел в дома му, тъй като Димитър бил видимо пиян и залитал.
В двора на имота си той забелязал, че съседът Благой го наблюдава и решил да го подразни, като демонстративно извършил непристойни действия. След поредната провокация 75-годишният подсъдим се обадил на сина си и под предлог че не се чувства добре, го помолил да дойде в селото.
След като подсъдимият Младен пристигнал, двамата с баща си влезли в имота на Димитър. Първо изключили камерите, монтирани за наблюдение на собствения им имот. Пияният мъж лежал на земята. Благой го ритнал, а след това решили със сина си да го убият, като го хвърлят в кладенеца на имота му.
Баща и син хванали Димитър и с главата надолу го пуснали в кладенеца, в който водата била около метър и половина. При падането Димитър ударил главата си, охлузил се в стената и се удавил.
Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за смъртта удавяне. Концентрацията на алкохол в кръвта му била 1,88 промила, което отговаря на средна степен на опияняване.
Предстои делото срещу баща и син да бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУдължават извънредната епидемична обстановка до 15 юли
Следваща статияКметът на Шумен награди първенците от Випуск`2020

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!