BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предупреждение към пчеларите за пръскане с препарати

Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства в гр. Шумен, включително и в кв. Макак, кв. Мътница, кметовете на селата Царев брод, Белокопитово и гл. специалисти на кв.Макак, кв. Мътница, град Шумен, че фирма ”Агропро”ООД ще проведе третирания с растителнозащитни препарати в землището на град Шумен, както следва:

На 27-ми март от 9.00  до 17.00 часа с наземна техника ще се обработват срещу плевели терени с пшеница с хербицида Дерби супер 1 при доза 3,3 гр/дка с карантинен срок 60 дни.

На 31-ви март от 7.00 до 10.00 часа ще се пръска срещу болестите септориоза, мана и ръжди с фунгицида Дует ултра при доза 60  мл/дка с карантинен срок 35 дни и срещу листни въшки и пиявици с препарата Деша ЕК при доза 30 мл./дка с карантинен срок 30 дни.

През двата дни по същото време подлежи на обработка и терен в Шумен, в кв. Макак в масив 121 с площ на третиране 33 дка.

Съгласно чл.10 от Наредба 13 от 26.08.2016 г. на МЗХ, собствениците на пчелни семейства са длъжни да предприемат мерки по опазване на пчелните семейства от отравяне в съответствие с указанията на комисията по чл.6 от Правилника за организацията и дейността на постоянните комисии / назначени по чл.36, ал.1 от Закона за пчеларството /по общини за осъществяване на профилактика на заболяванията и опазване на пчелните семейства от отравяния/ Обн. в ДВ бр.98 от 5 ноември 2004 г. /

За повече информация: тел:0884 918500 – „Агропро”ООД и 054/857 710 – Община Шумен.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!