BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представиха Географската информационна система на община Шумен

Географската информационна система (ГИС) на община Шумен представи днес зам.-кметът Боян Тодоров. На презентацията присъства и кметът Любомир Христов.
Системата има три софтуера. Главен за данни на Общината. Вторият е с приложения за телефони и таблите и достъпен само за служители на местната администрация. Включва информация за пътищата на територията на общината, зелената система и инфраструктурата.
Третият е предназначен за гражданите, като в нея няма лични данни.
ГИС съдържа набор от карти, които могат да се наслагат една върху друга. Въведени са парцелите по кадастралната карта, адресите на сградите в общината, канализационната и водопроводна мрежа, подземните електрически кабели, трансформатори. Въведени са общите устройствени планове на Шумен и общината, зелените площи и дърветата с информация за всяко от тях.

В ГИС са въведени „синята зона“, паркоместата и сградите. Има снимки, правени с дрон и 3D изображения. Системата дава възможност за детайлна визуализация на пространства и обекти.
„До момента системата беше достъпна само служители на местната администрация. Сега може да се ползва от гражданите. Има възможност за актуализиране и добавяне на информация“, обясни кметът Любомир Христов.
С червени линии на картите са отбелязани подземните електрически кабели, със зелено водопроводите, а в жълто са означени трасетата на газта.
Гражданите могат да се възползват от ГИС свободно и без заплащане.
„Географската информационна система на Шумен е една от най-добрите в страната“, не скри задоволството си зам.-кметът Боян Тодоров.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!