BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Празнуваме 24-ти май със спомени от старите ленти /СНИМКИ/

Училища без ученици, градини без деца, театър без публика, празник без шествие, но… българският дух е жив. И точно днес, на този различен за цял един народ, 24 май усещаме силата му. Макар и без шествие, предвождано от ликовете на светите братя Кирил и Методий, без знаме в ръце, отново ще си пожелаем честит ден на българската просвета и култура и  славянската писменост!

Със спомени от старите ленти ние отново ще се преклоним пред делото на първоучителите Кирил и Методий. Дело, което е свързано с изграждането на българската държава, с нашата духовност и култура през вековете. От времето на Преславската и Охридската книжовна школа, на Ботев и Вазов езикът и писмеността са тези, които са ни обединявали и съхранили като народ. Затова и почитта към двамата братя и към българските просветители е толкова дълбока и искрена.

На днешния ден си спомняме с признателност за нашите учители. Отправяме благодарност за всеотдайността и професионализма им, който те доказаха от разстояние, във време на пандемия.

Днес ние се гордеем с постиженията на талантливите ни деца, ученици и студенти. Изразяваме нашето уважение към академичната общност и се прекланяме пред таланта на българските творци, които във всяко време са били истинските духовни водачи на нацията. На днешния ден ще отдадем признателност към неуморния труд на лекарското съсловие и всички онези герои на новото време.

Чести празник, шуменци!

Всяка прилика с действителни лица не е случайна!

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!