BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правителството дава 4,5 милиарда лева за подкрепа на икономиката в кризата

4,5 милиарда лева ще даде държавата за справяне с икономическите проблеми след коронавируса, обяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.
По думите му с 500 милиона лева ще бъде увеличен капиталът на Българската банка за развитие, за да поема гаранции по заеми за бизнеса. Борисов обясни, че с тях ще могат да се гарантират кредити за 2.5 млрд. лв.
200 млн. лв., са предвидени за гаранции за безлихвени заеми до 1 500 лв. за хора, пуснати в неплатен отпуск от фирмите си, които според Борисов ще се получават от търговските банки, но ще се гарантират от Банката за развитие
1 млрд. лв., ще бъдат дадени за помощи за запазване на работните места. При тази схема, която още не е приета от правителството държавата ще плаща 60% от заплатата на заплашените от освобождаване служители, а техните работодатели – 40%.
500 млн. лв. ще бъдат дадени за допълнителни разходи за заплати в Министерството на здравеопазването, МВР и Министерството на отбраната заради извънредния им труд сега.
Предвидени са 50 млн. лв. за помощи за най-бедните пенсионери за Великден.
Тъй като плащането на корпоративните данъци се удължава до 30 юни, е изчислено, че
600 млн. лв., няма да влязат в бюджета сега.
„ДДС е краен прехвърляем данък, в този смисъл всеки бизнес, който претендира да не го плаща, взима от пенсиите на хората“, заяви финансовият министър Владислав Горанов.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУправителят на МБАЛ Велики Преслав: Намаляват пациентите ни при извънредното положение

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!