BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подписка против въвеждане на еврото стартира в Шумен

Подписка против въвеждане на еврото в България стартира днес в Шумен. Тя се организира от Инициативен комитет за референдум против минаването ни на евро и за участието на гражданите в управлението на държавата чрез референдуми.
Началото на подписката е поставено на 6 февруари и ще продължи до 6 май. Допитването включва четири въпроса. Основното искане е да не се въвежда еврото у нас докато средната работна заплата в България не достигне нивата на останалите страни в Европейския съюз. Останалите въпроси касаят прякото участие на гражданите в държавната власт. Настояването е всенародно допитване да може да се инициира с 50 000 подписа, а не както до момента 400 000 подписа и гражданите да имат право да се произнасят по всеки един въпрос касаещ държавното управление. Инициативният комитет желае още да отпадне кворумът за действителност на референдумите, който в момента трябва да е равен на гласувалите на последните парламентарни избори или малко над 3 672 000. „3 000 000 гласа са просто невъобразимо много“, каза представителят на Инициативния комитет Росен Миленов, който за пореден път е в Шумен.

До момента близо 400 шуменци са подкрепили исканията на Инициативния комитет. Бланки се раздават и на доброволци, които са готови да организират подписката и по квартали.
В на територията на България вече са събрани около 4 000 подписа. Близо 100 координатори се грижат за пропагандирането на идеята у нас и в страните от Европейския съюз. Общо в 11 града в България се събират подписи против въвеждане на еврото в страната. „Най-честите страхове на хората у нас с от скок в цените и спад в заплатите. По тази причина искаме средната заплата в България да е равна на тази в развитите страни на Европейския съюз. Страхуват се от стопяване на спестяванията им. Искаме върховенство на закона, за да се проведат структурните икономическите реформи“, обясни Росен Миленов.
Кооринатори на подписката в Шумен са Таня Христова и бившия общински съветник от „Атака“ Добрин Чайлев.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзбраха директор на социални заведения във Велики Преслав

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!