BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пешеходни пътеки и легнали полицаи искат хората по селата

Мобилни екипи от ОДМВР- Шумен проведоха срещи с кметовете и кметските наместници на пет населени места. В групите със заповед на директора са включени полицейски служители от охранителна, криминална и икономическа полиция. Целта на групите, които патрулират в отдалечените населени места е да установяват дали има нерешени проблеми, които са били поставени на вниманието на мобилните групи. Тяхна задача е да предотвратяват и пресичат престъпления, да извършват контрол в отдалечените населени места по Закона за движение по пътищата. По време на обходите се обръща внимание на самотните и възрастни хора да не допускат непознати в домовете си.

В среща с полицейските служители кметския наместник на село Векилски сподели, че има посегателства и незаконна сеч от Държавния горски фонд, като посегателствата обикновено са в тъмната част на денонощието.  За пътната безопасност в селото настоява да бъде поставен ограничител на скоростта от типа „легнал полицай“.  В село Пет могили няма нарушения на обществения ред и не са получавани сигнали за извършени престъпления.  Кметът на село Каравелово настоява да бъде изградена пешеходна пътека пред автобусната спирка, където учениците се качват и слизат в училищния автобус. По думите му пред детската градина, която се посещава от деца от две населени места също е необходимо да има пешеходна пътека.  При посещение в село Красен дол кметският наместник обясни, че няма важни проблеми за решение, няма и сигнали за нарушаване на обществения ред.  В село Лиси връх споделиха, че нямат редовен обществен транспорт.  Кметовете и кметските наместници обясниха, че поддържат постоянна връзка с полицейските служители, които обслужват районите им. При необходимост веднага им  сигнализират. Обсъдени бяха мерките предприети от МВР за подобряване средата за сигурност в малките и отдалечени населени места. Заострено бе вниманието за извършваните телефонни измами, както и за недопускането в имотите на живеещите в населените места да влизат  търговци на железа и животни.

shumenonline.bg

Материалът Пешеходни пътеки и легнали полицаи искат хората по селата е публикуван за пръв път на Shumen Online – Новини от Шумен и региона.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!