BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От утре на училище: Базовото с драконовски мерки като по летищата

От утре до нормализиране на ситуацията на входа на училище II ОУ „Д-р Петър Берон“ ще има специален пропускателен режим – комисия от медицинското лице, дежурният учител и директорът ще допускат до класните стаи само учениците, които са във видимо добро здравословно състояние. Учениците, за които има съмния за проблеми със здравето ще минават задължително през лекарския кабинет и, ако се установи, че имат температура или оплаквания от главоболие, гадене или други неразположения, ще бъдат веднага връщани на родителите им. Ако родителите не могат да дойдат веднага, учениците ще ги изчакат в отделно помещение под наблюдението на медицинското лице и педагогическия съветник.
Още първия учебен час ще бъде извършен извънреден инструктаж на ученищите за мерки за лична безопасност и предпазване от респираторни заболявания.
Ако по време на учебните занятия ученик се оплаче или учител забележи ученик с неразположение, действията ще бъдат като при точка 1.
Още в понеделник ръководството на училището е осигурило безконтактен термометър, като по летищата. 
Това е превантивна мярка и срещу опасността от КОВИД 19, уточняват от училището.

Учебните занятия ще се проведат съгласно утвърденото седмично разписание и дневен режим за II учебен срок.
Родители, които не са сигурни, че детето им е доизлекувано или пък се притесняват, че още не преболедувало и има опасност за здравето му, могат да се възползват от възможността, която им дава закона и да освободят детето си от учебни занятия по семейни причини до 7 дни за една учебна година.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!