BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриват сезона за групов лов на дива свиня

Днес се открива сезонът за групов лов на дива свиня. Очаква се в гората да излязат близо 70 хиляди ловци, за които ще важатправилата за безопасност и мерките за биосигурност, наложени заради африканската чума по свинете.

По време на новия сезон ловът ще бъде разрешен в три вместо в досегашните два дни седмично. Целта е да се намали популацията на дивата свиня, която се счита за основен разпространител на заразата от чума.

За провеждане на лов ловците предварително подготвят ями за загробване на остатъците от отстреляните диви свине. Задължително трябва да се осигурят и препарати за дезинфекция, и пръскачки, с които ловците обработват използваните инструменти, облеклото, обувките, оръжията и автомобилите си.

Всички отстреляни по време на лов диви свине задължително се изследват за вируса африканска чума, а изследванията са за сметка на Агенцията по храните.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!