BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОДМВР- Шумен: „ Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“

ОДМВР- Шумен стартира инициатива по пътна безопасност „ Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“

Инициативата е продължение на дългогодишната превантивна кампания в област Шумен. Кампанията, инициирана от ОДМВР е да привлече вниманието на активните водачи за местата и участъците в областния град и областта, на които през 2019 година са настъпили тежки пътнотранспортни произшествия. Целта е  да бъде намален броят на инцидентите в областта, броят на загиналите и ранените участници в движението през настоящата година.  През 2019 година  в Шуменско са регистрирани 895 катастрофи, със 146 повече от 2018 година, в които са ранени 175 и са загинали 17 участници в движението.

Анализът показва, че при завишен брой на произешствия с материални щети на един и същ участък много скоро на това място настъпва произшествие с пострадали. Поради тази причина на пътната карта, изработена от ОДМВР- Шумен с червено са отбелязани участъците от уличната мрежа с повишена опасност  от възникване на тежък пътен инцидент. Отбелязани са и участъците извън населени места  в област Шумен, на които са регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени.

В първия етап на кампанията карти ще получат водачи, които управляват автомобили на територията на областния град. Пътни полицаи ще спират шофьори и ще разясняват целта на инициативата и съдържанието на картите. Ще апелират за повишена концентрация, бдителност и внимание при преминаване през кръстовища, регулирани с пътни знаци и на места, където масово пресичат пешеходци.

В следващия етап и предвид географското разположение на област Шумен  водачите, които преминават транзитно през републиканската пътна мрежа – първокласни пътища и АМ „Хемус“ ще бъдат спирани и ще получат подарък пътна карта.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!