BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОДМВР – Шумен със засилен контрол в първия учебен ден

ОДМВР – Шумен ще се погрижи за сигурността на учениците и техните родители на старта на новата учебна година. На 16 септември униформени и цивилни полицейски служители ще следят за недопускане на нарушения на обществения ред в района на учебните заведения. Извършват се охранителни обследвания в детските градини и училищата. Там, където има пропуски ще се предприемат мерки за отстраняването им. Както през първия учебен ден, така и през цялата учебна година в ОДМВР-Шумен  е създадена организация за недопускане на продажба на алкохол и тютюневи изделия на ученици от търговските обекти в близост до учебни заведения. Контролът и наблюдението с цел недопускане на разпространението на наркотични вещества край училищата ще бъде завишен. Проведени  са срещи с училищните ръководства, планирани обучителни занятия с децата за запознаване с правилата за движение по пътищата.

Бъдете ученолюбиви, любопитни, знаещи и можещи, мили деца, които прекрачвате училищния праг за първи път, пожела директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Ялчън Расим. Нека новата учебна година бъде успешна и спокойна за всички ученици и техните учители.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!