BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОДБХ засече 67 кг. риба без документи в търговската мрежа в Шумен

67 кв. риба и рибни продукти, без документи за произход, иззеха от търговската мрежа в Шумен инспекторите към Областната дирекция по храните по време на Никулденските проверки съвместно с Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Икономическа Полиция. Това съобщиха за shumenonline.bg от пресцентъра на Агенцията.

По време на тематични проверки са констатирани следните несъответствия – предлагане на замразена риба и рибни продукти без етикети, указващи произход и годност; допускане на промяна в температурния режим на съхранение, указан от производителя;  неспазване изискванията за предлагане на прясна риба.

Иззетите количествата са  насочени за обезвреждане в регистриран по ЗВД обект. На търговеца, чието име не се съобщава е съставен АУАН, уточняват от БАБХ.

В рамките на засилените проверки по Никулден на територията на Област Шумен са проверени 25 обекта за отглеждане на аквакултури, за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, пазари и борси в страната.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!