BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският съветник Венцислав Венков предлага избор на нов директор на Телевизия Шумен

Предсрочно прекратяване на договора на директора на Телевизия Шумен предлага за пореден път общинският съветник Венцислав Венков. За целта той е внесъл в Общинския съвет докладна записка.
Дългогодишният журналист аргументира искането си с редица факти: от заявените 7 нови авторски предавания не е реализирано нито едно, новините се правят непрофесионално, липсва поне едно публицистично предаване, което прави невъзможно публичното обсъждане на важни за града и общината въпроси, представители на държавни ведомства не се търсят за мнение, а общинската администрация присъства с ежедневно визуализиране на прессъобщения и рядко със синхрон на някой служител, общинските съветници се появяват в програмата само при директното излъчване на заседанията на Общинския съвет, заявеното намерение за увеличаване на собствените приходи от реклама не е изпълнено, не е ясно как се ръководи оперативно телевизията, след като директорът й на практика живее във Варна и с месеци не стъпва в Шумен.
След като през октомври миналата година е получил формален отговор от общинската администрация на поставените от него проблеми в Телевизия Шумен и поради незаинтересоваността на Постоянната комисия по „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика, вероизповедания и медийна политика”, която дори не е поканила за изслушване директора на общинската медия, Венцислав Венков е публикувал становище в социална мрежа. За два дни постът му е коментиран от над сто души, които изразяват остро недоволство от състоянието на Телевизия Шумен.
Поради това Венцислав Венков е внесъл и докладна записка, завършваща със следното решение: Общински съвет-Шумен предлага на кмета на общината като работодател на директора на ОП „Общински медиен център” да прекрати трудовия му договор предсрочно и да обяви конкурс за избор на нов директор.
Докладната записка ще бъде обсъдена на предстоящото в края на януари заседание на Общински съвет-Шумен.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЩе изследват учителите в Шуменско за COVID-19 с бързи антигенни тестове

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!