BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Смядово осигури 1 000 лева за лечението на 12-годишно момиче без ЕГН

Общинският съвет в Смядово осигури 1 000 лв. за лечението на 12-годишната украинка Карина, която страда от диабет. Благодарение на адекватна медицинска помощ от екипи на Университетска болница „Св. Марина“ във Варна и МБАЛ-Шумен момичето получи втори шанс за живот, след като изпадна в диабетна кетоацидоза, най-тежкото усложнение, вследствие на заболяването.
„От Фейсбук научих, че наше дете, което живее в Смядово, се нуждае от помощ, тъй като е изпаднало в остра инсулинова зависимост. От бащата разбрах за проблемите – Карина няма единен граждански номер и здравни осигуровки. Лечението е много скъпо и не е по силите на семейството. На този етап няма клинична пътека за лечение на чужди граждани“, сподели пред 24shumen.com кметът Иванка Петрова.
Тя се обръща, към хората, които могат да помогнат с някакви средства в помощ на семейството да използват служебния телефон на Общината 05351 2033.
За да бъде лечението безплатно трябва да бъде издадена виза за дългосрочно пребиваване. Процедурата обаче не била лесна.
„Щом става дума за дете, както в случая, излишно е да казвам, че трябва да бъдем съпричастни. Това, което е възможно от Общината ще бъде направено“, казва кметът.
Тя е готова да се обърне за съдействие към нейни познати с контакти и влияние. Готова е да се свърже и с посолството на България в Украйна в търсене на решение по проблема.
Семейството не губи надежда, че на Коледа стават чудеса. И чудо може да споходи и Карина, за да живее.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦърквата почита Св. Спиридон, днес празнуват всички занаятчии

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!